петак, 24. мај 2013.

HR konferencija-JCI Nis

Komora mladih lidera, aktivnih građana i preduzetnika (JCI Niš) organizovala je 23. i 24. maja 2013. godine dvodnevni trening o upravljanju ljudskim resursima koji je namenjen malim i srednjim preduzećima.
 
Ovaj tekst pišem prepuna utisaka povodom divne saradnje sa člavovima JCI-a na organizovanju samog projekta, i odlične atmosfere na konferenciji. 
 
Komunikacija na seminaru je bila otvorena i motivišuća. Učesnici su imali priliku da interaktivno učestvuju na konferenciji. Eminentni predavači Sandra i Srđan Prvulović, Tamara Stojanović i Milica Trajković govorili su na teme iz oblasti HR-a koje su najprovokativnije za menadžere.
 Neke od tema su bile:
Ključna stručna znanja o menadžmentu ljudskih resursa u aktuelnim uslovima poslovanja - jačanje sposobnosti, veština, samopoštovanja u primeni koncepata i HRM metoda u praksi. Seminar pruža praktične alate, pristupe i tehnike za primenu HRM koncepata. 
Kompetentani ljudski resursi - ključna stručna znanja o savremenim trendovima u profesionalnoj selekciji, upoznavanje sa tehnikama selekcije na bazi provere kompetencija kandidata. 
Kompetentno rukovođenje - jačanje veština uspešnog rukovođenja i upravljanja ljudskim resursima. 
Motivisani zaposleni - motivisanje za rad, učenje, rešavanje problema... je svakako jedan od najvećih izazova menadžera. Posebno je otvoreno pitanje kako motivisati zaposlene u aktuelnim promenjenim i promenljivim uslovima i uslovima ekonomske krize. Ipak, postoje rešenja. Kako aktivirati svoj potencijal za učenje i rad koji svaki pojedinac poseduje u većoj ili manjoj meri; kako izaći na kraj sa odlaganjem i otporima.  
Stres menadžment - Seminar pretenduje da pojača svest o ličnim uzrocima stresa, samoproceni doživljenog stresa, kao i da pruži znanja, veštine i tehnike neophodne za uspešno suzbijanje stresa i njegovih štetnih uticaja na lični i profesionalni život 
Usvajanje savremenih tehnika modernog poslovanaja – kako motivisati i podsticati ljudske resurse, kako izgraditi organizacijsku predanost, razvijati i održavati zadovoljsto poslom zaposlenih, kako konstruisati organizacionu kulturu koja će podržavajuće delovati na zaposlene a istovremeno graditi uspešnu organizaciju. 
Nova HR konferencija ce biti u septembru. Jedva čekam.

Нема коментара:

Постави коментар