петак, 6. децембар 2013.

Top 10 motivacionih uverenja koja nam mogu unaprediti život



Top 10 motivacionih uverenja koja nam mogu unaprediti život

Razvijanje
i usvajanje motivacionih uverenja koja nam pomažu da prepoznamo svoju odgovornost za stvararanje života kakvog želimo, pomoći će nam da izgradimo život kakvog sanjamo. Ako se odlučimo da živimo u skaldu sa ovim  motivacionim uverenjima, naučićemo kako da koristimo moć da uravljamo svojim životom.

1.              Ja kontrolišem svoje ponašanje

Mnogo stvari u životu su
van vaše kontrole. Vi ne možete da kontrolišete svoju prošlost, kako se drugi ljudi ponašaju, ili kako svet funkcioniše. Možete, međutim, da odlučite da kontrolišete svoj stav o tome. Izbor da imate pozitivan stav kada stvari krenu nepovoljno govori o vašem karakteru.

2.             Ja mogu da osmislim način da stvari profunkcionišu

Motivaciono uverenje da ne treba da odustajete, vam može pomoći da steknete uspeh u svim oblastima svog života. Često, život ne ide onako kako želimo. Ponekad je potrebno mnogo pokušaja da se ostvare ciljevi i snovi. Ako ste rešili da se pronađete način da se stvari profunkcionišu, vi ćete tražiti strategije za prevazilaženje prepreka dok ne dostignete svoj cilj.

3.             Ja mogu svoju bol iskoristiti da postanem jača osoba

Bol i povređivanje su neizbežni u životu. Ako gubite vreme žaleći se da život nije fer ili igrajući ulogu žrtve, nećete dostići svoj puni potencijal u životu. Koristite bol i povređivanje koje ste doživeli da postanete jača osoba. Kada doživite duboku tugu, tada ćete zaista biti u mogućnosti da cenite radost. Ono što Vas ne ubije to Vas ojača.

4.             Ja mogu da nosim svoju strast za životom na svakom koraku

Ne morate da bude samo strastveni
u vezi stvari koje volite u životu. Umesto toga, možete da izaberete da budete strastvena osoba u svakoj sferi svoga života, u svakom danu, u svakoj aktivnosti od svakodnevnih i običnih do aktivnosti koje su Vama posebne.

5.             Ja imam moć da se pokrenem svoj život i događaje koje želim da mi se dese

Verujte u svoju sposobnost  da pokrenete svoj život. Nikada ne potcenjujte ovaj svoj potencijal. Bilo da ste na poslu, kod kuće, ili u vezi, podsetite sebe da niste bespomoćni i da imate moć da pokrenete svoj život i događaje koje želite da vam se dese.

6.             Ja sam proizvod svojih izbora

Niste definisani spoljašnjim okolnostima. Umesto toga, vi sebe definišete izborima koje pravite. Ako odlučite da napravite dobre izbore, čak i kada se nađete u lošim okolnostima, vi ćete znati tačno koliko ste moćni.

7.             Ja imam razloga da budem zahvalan svakog dana

Fokusirajte se na zahvalnost i prepoznajte koliko ste srećni. To vam može pomoći da ostanete fokusirani na ono što je važno u životu. Gledajući koliko treba biti zahvalan za stvari u svom životu takođe će vas sprečiti da budete ljubomorni na uspeh drugih ljudi.

8.             Ja imam priliku da pokušam nešto novo


Današnji svet nudi beskrajne mogućnosti. Često prepreke da probamo nešto novo samo postoje u nama samima. Bitno je da te imaginativne prepreke prepoznamo i pokušamo ono što smo uvek želeli. Shvatite da imate priliku da uradite puno stvari koje želite u svom životu.

9.             Ja treba da budem posvećen i da puno radim da bi video rezultate

Promena se ne dešava preko noći. Usvajanje motivacionog uverenja da ne  treba očekivati brze rezultate i uspeh preko noći pojačava posvećenost koja vam može pomoći da ostanete na pravom putu, čak i kada se ne vide odmah prvi rezultati. Bilo da štedite novac da otplatite dug ili pokušavate da izgubite težinu, potrebno je vreme i trud da postignete svoje ciljeve.

10.         Ja mogu da naučim od svojih grešaka

Neuspeh je deo života i često je neophodan korak ka konačnom uspehu.
Odlučite  da učite iz svojih neuspeha i vas lični razvoj će značajno napredovati. Ne odustajte i ne  ponavljajte iste greške. Umesto toga, koristite svoje neuspehe kao lekciju da postignete uspeh koji želite.

Izvor http://www.lifehack.org 

Нема коментара:

Постави коментар